Unitat Docent

Clica per accedir al blog de la Unitat Docent de la Metropolitana Nord

La Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) Metropolitana Nord va ser creada l'any 2009 i està acreditada per a la formació de professionals en medicina i en infermeria. Es tracta d'una Unitat Docent àmplia i diversa, que comprèn un extens territori de Catalunya i que està organitzat en tres àrees diferenciades: Barcelonès Nord i Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Està formada per 16 Equips d'Atenció Primària (EAP) acreditats per a la formació especialitzada: EAP Llefià | Badalona, EAP Sant Roc | Badalona, EAP El Gorg | Badalona, EAP Santa Coloma de Gramenet Centre, EAP Riu Nord - Riu Sud | Santa Coloma de Gramenet, EAP El Fondo | Santa Coloma de Gramenet, EAP Premià de Mar, EAP Ronda Prim | Mataró, EAP Badia del Vallès, EAP Serraperera | Cerdanyola, EAP Ca n'Oriac | Sabadell, EAP Concòrdia | Sabadell, EAP Palau-solità i Plegamans, EAP La Garriga, EAP Granollers Sud  i EAP Montornès - Montmeló.       

 

Col·laboren amb la Unitat Docent cinc centres hospitalaris: l’Hospital Germans Trias i Pujol  (Badalona), la Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell), l’Hospital General de Granollers, l’Hospital de l'Esperit Sant (Santa Coloma de Gramenet) i l'Hospital de Mollet. Actualment la unitat disposa d'acreditació per formar 37 professionals d'Atenció Familiar i Comunitària en medicina i 10 en infermeria per any.

Formen la comunitat educativa un total de 75 tutors i tutores especialistes en medicina familiar i comunitària, que han estat acreditats per a la docència, així com gran quanitat d'especialistes en les diferents branques de la medicina. En l'especialitat d'infermeria en el proper curs acadèmic 2021/2022 comptarem amb 9 tutores acreditades per rebre la promoció d'Infermeres Internes Residents de la UDMAFiC.

L'òrgan que supervisa, planifica i avalua la formació de residents és la Comissió de Docència, integrada per tutors i tutores de tots els equips acreditats, representants de cada promoció de residents, coordinadors intrahospitalaris i representants de la Direcció d'Atenció Primària i de la Comunitat Autònoma, juntament amb la cap d'estudis.

 

Podeu trobar més informació relacionada amb l’UDMAFiC de l’ICS de la Metropolitana Nord en aquest enllaç al seu blog.

 

Informació actualitzada a data 20.05.2021

Vine a fer la teva residència a l'Atenció Primària Metropolitana Nord