Unitat Docent

Clica per accedir al blog de la Unitat Docent de la Metropolitana Nord

La Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) Metropolitana Nord va ser creada l'any 2009 i està acreditada per a la formació de metges i infermeres. Es tracta d'una Unitat Docent àmplia i diversa, que comprèn un extens territori de Catalunya i que està organitzat en tres àrees diferenciades: Barcelonès Nord i Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Està formada per 16 Equips d'Atenció Primària (EAP) acreditats per a la formació especialitzada: EAP Llefià | Badalona, EAP Sant Roc | Badalona, EAP El Gorg | Badalona, EAP Santa Coloma de Gramenet Centre, EAP Riu Nord - Riu Sud | Santa Coloma de Gramenet, EAP El Fondo | Santa Coloma de Gramenet, EAP Premià de Mar, EAP Ronda Prim | Mataró, EAP Badia del Vallès, EAP Serraperera | Cerdanyola, EAP Ca n'Oriac | Sabadell, EAP Concòrdia | Sabadell, EAP Palau-solità i Plegamans, EAP La Garriga, EAP Granollers Sud  i EAP Montornès - Montmeló.       

 

Col·laboren amb la Unitat Docent quatre centres hospitalaris: l’Hospital Germans Trias i Pujol  (Badalona), la Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell), l’Hospital General de Granollers i l’Hospital de l'Esperit Sant (Santa Coloma de Gramenet). Actualment la unitat disposa d'acreditació per formar 37 metges i 10 infermeres residents per any.

Formen la comunitat educativa un total de 78 tutors especialistes en medicina familiar i comunitària, que han estat acreditats per a la docència, i nombrosos metges especialistes en les diferents branques de la medicina. En l'especialitat d'infermeria en el proper curs acadèmic 2020/2021 comptarem amb 6 tutores acreditades per rebre la promoció d'Infermeres Internes Residents de la UDMAFiC.

L'òrgan que supervisa, planifica i avalua la formació dels residents és la Comissió de Docència, integrada per tutors de tots els equips acreditats, representants de cada promoció de residents, els coordinadors intrahospitalaris i representants de la Direcció d'Atenció Primària i de la Comunitat Autònoma, juntament amb la cap d'estudis.

 

Podeu trobar més informació relacionada amb l’UDMAFiC de l’ICS de la Metropolitana Nord en aquest enllaç al seu blog.

 

Informació actualitzada a data 18.06.2020

Presentació de la Unitat Docent