Unitat Docent

Clica per accedir al blog de la Unitat Docent de la Metropolitana Nord

La Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària (UDM AFiC) Metropolitana Nord va ser creada l'any 2009 i està acreditada per a la formació de metges i infermeres. Es tracta d'una Unitat Docent àmplia i diversa, que comprèn un extens territori de Catalunya i que està organitzat en tres àrees diferenciades: Barcelonès Nord i Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Està formada per 12 Equips d'Atenció Primària (EAP) acreditats per a la formació especialitzada: EAP Llefià, EAP Sant Roc, EAP El Gorg, EAP Santa Coloma de Gramenet Centre, EAP Riu Nord - Riu Sud, EAP Ronda Prim, EAP Badia del Vallès, EAP Serraperera, EAP Ca n'Oriac, EAP La Garriga, EAP Granollers Sud  i EAP Montornès - Montmeló.       

 

Col·laboren amb la Unitat Docent quatre centres hospitalaris: l’Hospital Germans Trias i Pujol  (Badalona), la Corporació Sanitària Parc Taulí (Sabadell), l’Hospital General de Granollers i l’Hospital de l'Esperit Sant (Santa Coloma de Gramenet). Actualment la unitat disposa d'acreditació per formar 35 metges i 8 infermeres residents per any.

Formen la comunitat educativa un total de 70 tutors especialistes en medicina familiar i comunitària, que han estat acreditats per a la docència, i nombrosos metges especialistes en les diferents branques de la medicina. En l'especialitat d'infermeria en el proper curs acadèmic 2019/2020 comptarem amb 4 tutores acreditades per rebre la promoció d'Infermeres Internes Residents de la UDM AFiC.

L'òrgan que supervisa, planifica i avalua la formació dels residents és la Comissió de Docència, integrada per tutors de tots els equips acreditats, representants de cada promoció de residents, els coordinadors intrahospitalaris i representants de la Direcció d'Atenció Primària i de la Comunitat Autònoma, juntament amb la cap d'estudis.

 

Podeu trobar més informació relacionada amb l’UDMAFiC de l’ICS de la Metropolitana Nord en aquest enllaç al seu blog.

Presentació de la Unitat Docent