27.12.2020 | Comença la vacunació contra la COVID-19

Els últims dies de l’any 2020 va començar la campanya de vacunació contra la COVID-19. Concretament a la Metropolitana Nord es va posar la primera dosi el dia 27 de desembre. El primer col·lectiu a ser vacunat va ser el de les persones que viuen en residències i els treballadors d’aquests centres, així com els professionals sanitaris. Actualment la campanya avança progressivament en funció de les dosis disponibles.

 

Mar Isnard, responsable de l’àrea d’Infermeria de l’Atenció Primària Metropolitana Nord explica l’espectació i l’esperança amb la que va ser rebuda l’arribada de la vacunació per part dels professionals sanitaris.

 

Per la seva banda, Roser Vallès, cap de Farmàcia de l’Atenció Primària Metropolitana Nord, destaca la gran implicació dels equips assistencials tant per gestionar la campanya com per assimilar gran quantitat de coneixements nous sobre les noves vacunes contra la COVID-19:  preparació, administració, contraindicacions, etc. Coneixements, a més, que s’han d’anar renovant perquè les directrius van canviant en base a l’experiència que es va adquirint.

 

A mesura que s’avança en la campanya queda més palesa l’eficàcia i seguretat de la vacuna. Segons les dades epidemiològiques de la Metropolitana Nord registrades després de vacunar els residents dels centres de gent gran, els casos de COVID-19 han descendit de manera molt significativa. I d’igual manera passa entre els professionals sanitaris vacunats.

 

El fet que la campanya de vacunació depengui de l’arribada o no de dosis per administrar, ha fet que els equips assistencials i els referents operatius de la Metropolitana Nord estiguin demostrant la seva gran adaptabilitat i expertesa. Tot i els imprevistos en la disponibilitat de vials aquests professionals han organitzat els dispositius de vacunació de forma ràpida, sempre acomplint amb totes les exigències tècniques i garantint la seguretat del pacient.